Un pas important pentru noi cât și pentru planetă este să ducem un stil de viață sustenabil, dar ce trebuie să facem pentru a trăi sustenabil?

REducem consumul și evităm generarea deșeului de ambalaj;

REfolosim REparăm;

REciclămcolectăm separat;

REgândim stilul de viață actual.

descoperă în ghid:

ce impact au acțiunile tale zilnice asupra mediului?

De la sfârșitul secolului al XIX-lea, temperatura medie a crescut cu aproximativ 1 grad Celsius, creștere în mare parte cauzată de creșterea emisiilor de carbon, dar și a altor emisii provocate de om în atmosferă.

Stil de viață cu mai puține deșeuri

Conceptul Zero Waste vizează ca niciun deșeu să nu mai ajungă la groapa de gunoi și reutilizarea materialelor pe care le avem deja în circulație pentru a produce noi obiecte de care avem nevoie

Cum reciclezi corect

O parte din deșeurile generate de noi pot fi recuperate și transformate și, astfel, pot fi refolosite pentru crearea de noi produse. Acest proces se numește reciclare. Hârtia, cartonul, sticla, metalul și anumite tipuri de plastice pot fi reciclate.

Citește ghidul.
trăiește sustenabil.

ce găsești în ghid

Un pas important pentru noi cât și pentru planetă este să ducem un stil de viață sustenabil, dar ce este sustenabilitatea?

Viață Fără deșeuri

cum putem trăi fără a mai genera deșeuri

Plasticul

ce este și de ce este o amenințare

Reciclarea

ce trebuie să știm pentru a recicla corect

icon3

Alte tipuri de materiale

și care este impactul lor asupra mediului

despre Campanie

Marathon-ul

Reciclării

Proiectul “Marathon-ul Reciclării” se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și are ca scop sensibilizarea, educarea și conștientizarea în rândul cetățenilor și instituțiilor referitor la prevenirea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor.